Yeni yıl heyecanı: Ajandalar

featured

Yılbaşı heyecanı dört bir yanımızı sarmışken yeni yıla dair hedefler ve planlar da zihnimizde yankılanmaya başladı. Peki yıl sonu yaklaştığında, düşlediğimiz planlardan kaçına sadık kaldığımızı bir düşünelim… Sorun motivasyonumuzu kaybetmemiz mi, plansızlık mı, işlerin üst üste gelmesiyle yaşadığımız kaos mu? Haydi işleri yoluna sokalım, ajanda meraklıları 2023 sayfalarına notlar almaya başladı bile!

Ajanda hem günlük yaşamda hem de iş hayatında önemli günleri aklınızda tutmanıza, tamamlamanız gereken birçok şeyi tarih ve saatiyle kolayca kaydetmenize, yapılacakları maddeleyerek bir düzen içinde ilerlemenize ve zaman yönetimi kazanmanıza destek olur. İster hatırlatıcı ister not defteri olarak kullanın, ajanda bir süre sonra kullanıcısına has bir hal alır.

İhtiyaca uygun ajandayı bulmak

Her yıl bambaşka tarzlarla karşımıza çıkan ajandaların kullanım amacını belirlemek, sürdürülebilirliği sağlamak açısından önemli. Her zaman çantanızda olsun isterseniz minimal, hep masamda açık dursun derseniz büyük ve profesyonel bir ajandaya göz atabilirsiniz. Günlük, haftalık, aylık ajanda, öğrenci ajandası, süresiz ajanda gibi pek çok seçenek mevcut. Ayrıca iş ve özel hayatı ayırmak amacıyla iki ajanda birden tutanların sayısı da azımsanacak gibi değil. Esas hedef sizi motive edecek, zevkle kullanacağınız ajandayı bulmak.

Dijital çağa dijital ajanda

Evet ajanda güzel fikir ama ben defter kullanmayı sevmiyorum, yanımda da fazladan bir şey taşıyamam diyenlerdenseniz dijitalleşmenin sağladığı faydalardan biri de burada: Dijital ajanda. Sade ve pratik ara yüzleriyle Google Keep, Overnote, Google Calender, Tick Tick, One Note gibi uygulamalardan biri mutlaka size hitap edecektir.

Nasıl başlamalı?

Sizi yıl boyu motive edecek, planlarınıza sadık kalmanızı sağlayacak o ajandayı buldunuz. Tüm aidiyet duygusuyla adınızı ilk sayfaya yazdınız. Şimdi ne olacak?

Hatırlamanız gereken tüm doğum günü, yıl dönümü, toplantı ve etkinlik tarihlerini not edin. Yeni yıl hedeflerinizi gözden geçirerek listeler oluşturun ve kendinize ayırdığınız zamanları haftalık planlarınıza dahil edin. Ancak burada gerçekçi olmaya özen gösterin, ajandanıza yalan söylemeyin! Notlarınızın kısa ama net bilgiler içerdiğinden emin olun ki yazdıklarınıza günler sonra baktığınızda kafa karışıklığına yol açmasın. Tamamladığınız işlerin üzerini çizmeyi ya da yanına bir tik atmayı unutmayın. Böylece hem yaptıklarınızla gurur duyabilir hem de planınıza sadık kalmayı sürdürebilirsiniz.

Üretkenliğinizi artırın stres seviyenizi düşürün

Ajanda kullanan insanların üretkenliklerinin arttığı, stres seviyelerinin azaldığı söylenir ancak bu direkt ajanda kullanımına mı bağlıdır yoksa ajanda kullanmayı alışkanlık haline getirmiş insanların zaten düzen sevdalısı olduğundan mı gelir, bunun doğrulanmış bir yanıtı yok. Ayrıca ajanda tutmayan birinin salt düzensiz olduğu da söylenemez. Planlama ve üretkenlik kişiye özel bir haritada kendi yolunu bulur. Ajandaya gelince; şık bir defter, renkli kalemler, büyüklü küçüklü notlar ya da dijitalde bir takvim alarmı bizi motive ediyor olabilir!

Yeni yıla günler kala, sizi hedeflerinize ulaştıracak verimli ve eğlenceli yöntemlerle donanın…

 

2
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin