Türk Dizi Klişelerine Aykırı Bir Yapım ‘Şahsiyet’

featured

Yönetmenliğini Onur Saylak’ın, senaristliğini ise yazar Hakan Günday’ın yaptığı “Şahsiyet” dizisi izleyicilerden büyük ilgi gördü ve görmeye devam etmekte. Dizinin başrollerini ünlü oyuncu Haluk Bilginer ve Cansu Dere paylaşıyor. Dizide Haluk Bilginer Agah Beyoğlu karakterini canlandırıyor. Agah Beyoğlu, emekli olmadan önce ceza mahkemelerinde katip olarak çalışmış, çalışma süresi boyunca bir sürü adaletsizliğe şahit olmuş biri. Cansu Dere ise cinayet büro amirliğinde tek kadın polis olan ve bu sebeple iş arkadaşları tarafından mobbing uygulanan Nevra karakterini canlandırıyor. Bu ikilinin ortak noktası ise ancak dizinin son bölümlerinde anlaşılıyor.

Dizinin konusu klasik zengin kız fakir oğlan klişesinden çok uzak. Dizide adalet vicdan ve kendini sorgulama gibi günümüz dizilerinde pek görülmemiş özgün konular işleniyor. Dijital platformda yayınlanması da bir artı olarak, 3 saat süren ve süre doldurmak kaygısıyla asıl konuya odaklanamayan Türk dizilerinden çok daha farklı olmasını sağlamış. Oyuncuların hikayeyi doğal ve içten yansıtmaları, izlerken onlarla aynı şeyi hissetmenizi aynı duyguları yaşamanızı sağlıyor. Her bölüm sonunda izleyiciyi o kadar merakta bırakacak bir final oluyor ki bir sonraki bölümü de izlemek zorunda hissediyor insan kendisini. Mevcut adalet sistemini ağır ve sert bir şekilde eleştiren bu dizi, bittikten sonra dahi insanı sorgulamaya itiyor.

Dizi o kadar beğenildi ki, duayen Haluk Bilginer’e “Agah Beyoğlu” karakteriyle Uluslararası Emmy Ödülleri’nde “En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü kazandırdı.  Dizi ayrıca, “Internet Movie Database” (IMDb) sitesinde “en iyi 100 dizi” sıralamasında 24. Sırayı aldı ve şuana kadar bu listede en üst sırada yer alan Türk dizisi oldu.

Sonuç olarak, bu zamana kadar yapılan Türk dizileriyle kıyaslanamayacak şekilde farklı ve kaliteli olan bu yapım kesinlikle izlemek için ayırdığınız zamanınıza değecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin