Alper Gezeravcı’nın Uzay Yolculuğu Bugün Sona Eriyor

featured

Alper Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki görevi bugün sona eriyor; TSİ 17:50’de dünyaya dönüş yolculuğuna başlayacak.

Türkiye’nin gururu, ilk Türk astronot Alper Gezeravcı’nın Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (UUİ) görevi bugün sona eriyor. TSİ 17:50’de UUİ’den ayrılacak olan Gezeravcı, Axiom Space şirketinin Dragon kapsülü ile dünyaya geri dönüş yapacak. Kapsülün, ABD’nin Florida eyaleti yakınlarındaki Orlando açıklarında okyanusa inişi planlanıyor.

Bilim için 13 Deney

Yaklaşık iki haftalık uzay yolculuğu süresince Gezeravcı, 13 farklı bilimsel deney gerçekleştirerek uzay araştırmalarına katkı sağladı. Bu deneyler, uzayda insan sağlığı üzerine yapılan araştırmaları ve uzay teknolojilerinin geliştirilmesini içeriyor.

Canlı Yayınla Veda

Axiom Space’in sosyal medya üzerinden yapacağı canlı yayınla, Gezeravcı’nın UUİ’den ayrılışı tüm dünya ile paylaşılacak. Bu an, Türkiye saati ile 17:50’de gerçekleşecek ve Gezeravcı’nın uzaydaki son anlarına tanıklık etmek isteyenler için büyük bir fırsat sunacak.

Gezeravcı’nın uzay yolculuğu, 16 Ocak’ta ABD’nin Florida eyaletindeki Kennedy Uzay Merkezi’nden gerçekleşen fırlatmayla başlamıştı. Ax-3 Misyonu kapsamında, astronotlar Michael López-Alegría, Walter Villadei, Marcus Wandt ve Alper Gezeravcı 20 Ocak’ta UUİ’ye başarılı bir şekilde ulaşmıştı.

Gezeravcı’nın “İstikbal göklerdedir” mesajıyla başlayan bu yolculuk, Türkiye için büyük bir gurur kaynağı oldu ve Türk bilim insanlarının uzay araştırmalarındaki potansiyelini tüm dünyaya gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin