Bilge Çingigiray’dan Serbest Dalışta Türkiye Rekoru

featured

Bilge Çingigiray, Aida Indoor Open Serbest Dalış Şampiyonası’nda Türkiye rekorunu kırarak iki altın madalya kazandı ve Overall Winner kupasının sahibi oldu.

Türk serbest dalış sporcusu Bilge Çingigiray, Aida Indoor Open Serbest Dalış Şampiyonası’nda çift palet dinamik apnea branşında tek nefeste 191 metre dalış yaparak altın madalya kazandı ve Türkiye rekorunu kırdı. Sırbistan’da gerçekleştirilen şampiyonada, bir önceki Türkiye rekoru da 166 metre ile yine Çingigiray’a aitti. Bu başarıyla Çingigiray, serbest dalış tarihinde önemli bir sayfa açtı.

İkinci Altın Madalya ve Overall Winner Kupası

Çingigiray, aynı şampiyonada statik apnea branşında da büyük bir başarı gösterdi. Tek nefeste 5 dakika 49 saniye nefesini tutarak ikinci altın madalyasını kazanan Çingigiray, şampiyonanın en yüksek puandaki sporcusuna verilen prestijli Overall Winner kupasının da sahibi oldu. Bu başarısıyla organizasyonu toplamda birincilikle tamamladı.

İki altın madalya kazanmanın mutluluğunu yaşayan Bilge Çingigiray, elde ettiği başarılar sonrası duygularını paylaştı. Çingigiray, “Hedefim her zamanki gibi ülkemizin şanlı bayrağını gururla temsil etmek ve dünyanın en iyi sporcuları arasındaki yerimi korumak olacak” ifadeleriyle hedeflerinin büyüklüğünü ve ulusal gururunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin