İBB Meclisi’nde Yeni Dönem

featured

İBB Meclisi’nin ilk toplantısında, CHP’nin adayları Nuri Aslan ve Gökhan Gümüşdağ sırasıyla birinci ve ikinci başkanvekilliği görevlerine seçildi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, Meclis üyeleri yeni dönemin ilk başkanvekilliğini belirlemek için oylama yaptı. CHP’nin adayı Nuri Aslan, 184 oy alarak birinci başkanvekili olarak seçildi. AK Parti’nin adayı Ahmet Bilal Kıymaz ise 129 oyda kalarak ikinci oldu.

İkinci Başkanvekili Seçimi

Aynı toplantıda gerçekleştirilen ikinci başkanvekili seçiminde de CHP’nin adayı Gökhan Gümüşdağ, 182 oy alarak göreve getirildi. AK Parti adayı Faruk Gökkuş ise 117 oy topladı ve yarışı ikinci sırada tamamladı.

İBB Meclisi’nin bu ilk toplantısı, yeni dönemin başlangıcı olarak kabul ediliyor ve meclis üyeleri tarafından önemli kararların alındığı bir platform olarak görülüyor. Seçilen başkanvekilleri, İstanbul’un yönetiminde kritik roller üstlenecek ve Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki belediye yönetiminin önemli destekçileri olacaklar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin