Sağlık Bakanlığı Personel Alımı için Başvuru Kılavuzu Yayımlandı

featured

Sağlık Bakanlığı, 27 bin sözleşmeli personel alımı için başvuru kılavuzunu yayımladı; adaylar, 21-28 Şubat tarihleri arasında tercihlerini yapabilecek.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 27 bin sözleşmeli personel alımı yapılacak. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yayımlanan başvuru kılavuzuna göre, adaylar tercihlerini 21-28 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirebilecek. Sağlık Bakanlığı’nın taşra teşkilatında görevlendirilecek personelin yerleştirmeleri, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarına göre yapılacak.

Yayımlanan kılavuza göre, alımlar arasında 15 bin hemşire, 2 bin ebe, bin 540 sağlık teknikeri (ilk ve acil yardım) ve bin 200 sağlık teknikeri (röntgen) pozisyonları bulunuyor. Adaylar, tercih işlemlerini ÖSYM’nin resmi internet sitesi “https://ais.osym.gov.tr” adresi üzerinden, kimlik numaraları ve aday şifreleri ile bireysel olarak yapabilecekler.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atama sürecine ilişkin önemli bilgileri sosyal medya hesabından duyurdu. Bakan Koca’nın paylaşımında, “Bakanlığımızın taşra teşkilatında istihdam edilecek 27 bin sözleşmeli personelin Kamu Personel Seçme Sınavı sonucuna göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmeyle alımına ilişkin kılavuz yayınlandı. Adaylar, tercihlerini 21-28 Şubat arasında ÖSYM internet sitesi üzerinden yapabilecek” ifadelerine yer verildi.

Bu kapsamlı alım, sağlık sektöründe çalışmak isteyen adaylar için önemli bir fırsat olarak görülüyor. Adayların, tercih işlemlerini belirtilen tarihler arasında tamamlamaları gerekiyor. Yapılacak yerleştirmelerle birlikte, sağlık sektöründeki personel ihtiyacının önemli bir kısmının karşılanması ve hizmet kalitesinin artırılması hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin