Gripte İlaç Kullanımına Dikkat

featured

İstanbul Aile Hekimliği Derneği’nden Dr. Gülşah Keçebaş, üst solunum yolu enfeksiyonlarının yaygın bir sağlık sorunu olduğunu ve grip ile soğuk algınlığı arasındaki farkları açıkladı. Soğuk algınlığının, influenza dışındaki 200 civarında virüsten kaynaklandığını ve genellikle hafif geçtiğini ifade etti. Gribe ise influenza virüsünün yol açtığını, semptomlarının daha şiddetli olduğunu ve mevsimsel olarak yayıldığını belirtti.

Dr. Keçebaş, sosyal mesafe, el hijyeni ve maske kullanımının enfeksiyon riskini azalttığını vurguladı. Ayrıca, düzenli egzersiz ve yeterli uyku gibi yaşam tarzı alışkanlıklarının da soğuk algınlığına karşı koruyucu olduğunu, ancak vitaminler ve bitkisel ürünlerin belirgin bir faydasının olmadığını belirtti.

Tedavi Yöntemleri

Soğuk algınlığı ve gripte evde uygulanabilecek tedaviler hakkında bilgi veren Keçebaş, burun temizliği ve bal tüketiminin yararlı olduğunu, ancak diğer bitkisel ürünlerin etkinliğinin kanıtlanmadığını ifade etti. Ayrıca, belirli ilaçların kısa süreli kullanımının semptomları hafifletebileceğini, ancak antibiyotiklerin virüs kaynaklı enfeksiyonlarda faydasız olduğunu dile getirdi.

Aşıların Önemi

Grip aşılarının influenza virüsüne karşı geliştirildiğini ve özellikle risk grupları için önemli olduğunu belirten Dr. Keçebaş, ekim-kasım aylarında aşı olmanın faydalı olacağını söyledi. Risk grupları için zatürre aşısının da önemli olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin