“Maske Zorunluluğu Getirilmeli”

featured

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu, artan salgın vakaları nedeniyle Sağlık Bakanlığı’na toplu yerlerde maske zorunluluğu getirilmesi çağrısında bulundu.

Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF), Covid-19, influenza ve diğer mevsimsel virüslerin yol açtığı artan hasta sayılarına dikkat çekerek, Sağlık Bakanlığı’na toplu yerlerde maske zorunluluğu getirilmesi yönünde bir çağrı yaptı. Gazete Duvar’ın Meral Candan tarafından aktarılan haberde, Federasyon Başkanı Dr. Türkü Yağmur Nehir, influenza ve diğer solunum yolu hastalıklarının ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini ve bu durumun acil poliklinikler ile Aile Sağlığı Merkezleri’nde (ASM) ciddi yoğunluğa neden olduğunu belirtti.

Nehir, influenza ve diğer mevsimsel hastalıkların belirtileri ve komplikasyonları hakkında bilgi verirken, bu hastalıkların çoğunun kendiliğinden iyileşebileceğini, ancak bazı durumlarda sağlık kuruluşlarına başvurulması gerektiğini ifade etti. Bu hastalıkların yayılmasını önlemek için kapalı ve kalabalık ortamlarda maske kullanımının önemine vurgu yaparak, Sağlık Bakanlığı’ndan özellikle bu tür alanlarda maske zorunluluğu getirilmesini önerdi.

Nehir, özellikle risk grubundaki kişilerin ve belirtileri şiddetlenen hastaların hızla tıbbi yardım alması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, influenza döneminde bol sıvı tüketiminin önemini ve dengeli beslenmenin gerekliliğini hatırlattı.

Sağlık Bakanlığı’nın özellikle sağlık tesisleri, alışveriş merkezleri, toplu taşıma araçları, kafe ve kahvehaneler gibi kapalı alanlarda maske kullanımını zorunlu hale getirmesinin, toplum sağlığı ve sağlık sistemi üzerindeki yükü azaltacağını dile getiren Nehir, bu önlemin, mevcut sağlık krizinin yönetilmesinde kritik bir rol oynayabileceğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin