Mevsimsel Enfeksiyonlarda Artış

featured

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, soğuk havalarda kapalı alanlarda geçirilen sürenin artmasıyla üst solunum yolu enfeksiyonlarından olan nezlenin daha hızlı yayıldığını belirtti. Bu mevsimde sık rastlanan solunum yolu hastalıklarında, özellikle nezle enfeksiyonlarında önemli bir artış gözlemlendiğini vurguladı.

Sağlık Bakanı Koca’nın paylaşımında yer verdiği Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Serhat Ünal, solunum yolu enfeksiyonlarının mevsimi olarak adlandırılan bu dönemde, nezlenin en sık görülen enfeksiyon olduğunu açıkladı. Ünal, hastalığın semptomları olarak burun akıntısı, hapşırık, boğaz ağrısı ve hafif ateşi saydı.

Ünal, nezle ve benzeri enfeksiyonlardan korunmak için sağlıklı yaşam kurallarının önemine dikkat çekti. Uykuya dikkat etme, dengeli ve düzenli beslenme, spor yapma gibi temel sağlıklı yaşam kurallarının savunma sistemini güçlendirdiğini belirtti. Ayrıca, hapşıran ve öksüren kişilerle arada en az bir metre mesafe bırakılmasının ve hapşırırken dirseği kullanmanın önemine vurgu yaptı. Ellerin sık sık yıkanması gerektiğini de ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin