Diş Sıkma Sorunlarının Yüzde 90’ı Stres Kaynaklı

featured

Uzman Diş Hekimi Demet Bozyiğit Yüksel, diş sıkması ve gıcırdatmasının çoğunlukla stres kaynaklı olduğunu açıkladı ve bu sorunlar için etkili tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Son zamanlarda sıkça karşılaşılan bir sağlık sorunu olan diş sıkması ve gıcırdatması, çoğu insanın hayat kalitesini etkileyen önemli bir problem. Uzman Diş Hekimi Demet Bozyiğit Yüksel, bu konuda dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Nedenleri

Demet Bozyiğit Yüksel’e göre, diş sıkma ve gıcırdatmanın başlıca nedeni yüzde 90 oranında strestir. Bunun yanı sıra, merkezi sinir sistemini etkileyen Parkinson, Serebral Palsi, epilepsi, Down Sendromu gibi hastalıkların yanı sıra, sindirim sistemini etkileyen yetersiz beslenme durumları da bu probleme yol açabilmektedir.

Görülme Sıklığı

Bu sağlık sorunu, hem çocukluk çağında hem de ileri yaşlarda daha sık görülüyor. Çocuklarda hiperaktivite veya kıskançlık gibi duygusal durumlar diş gıcırdatmaya sebep olabiliyor. İleri yaşlarda ise kötü yapılmış dolgular ve yüksek protezler bu problemi tetikleyebiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin