Yoğun Bakım Doluluk Oranları Yükseldi

featured

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ülkede üst solunum yolu enfeksiyonlarında bir artış yaşandığını ve bunun sonucunda hastane yoğun bakım yataklarında doluluk oranının arttığını ifade etti. Koca, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, kış aylarında beklenen bu artışların, grip, RSV ve Kovid gibi virüslerden kaynaklandığını belirtti.

Bakan Koca, hastanelerdeki servis yatağı doluluk oranının ortalama yüzde 65 olduğunu, ancak yoğun bakım yataklarında bu oranın yaklaşık yüzde 72’ye çıktığını, İstanbul’da ise bu oranın yüzde 83’e ulaştığını açıkladı. Bakan, İstanbul’daki yoğun bakım doluluk oranlarındaki artışa dikkat çekerek, yatak sayılarının artırılması ve sağlık çalışanlarının yoğun çabaları ile bu sürecin yönetilmeye çalışıldığını ifade etti.

Koca ayrıca, üst solunum yolu enfeksiyonlarından korunma yolları hakkında bilgi verdi. Kronik hastalığı olanlar, hamileler, 65 yaş üstü kişiler ve 2 yaşın altındaki çocukların enfeksiyonlardan daha fazla etkilenebileceğini belirten Koca, bu gruplardakilerin gecikmeden acil servislere başvurmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca risk grubundakilerin aşı yaptırmalarının önemini de dile getirdi.

Bakan Koca’nın açıklamaları, kış aylarında sağlık sistemine yönelik baskının arttığını ve bu durumun, vatandaşlar ve sağlık kurumları için alınacak önlemlerin önemini ortaya koyduğunu gösteriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin