Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Mal Varlığı Açıklandı

featured

Rusya Merkez Seçim Komisyonu, Vladimir Putin’in mal varlığını ve 6 yıllık gelirini açıkladı.

Rusya Merkez Seçim Komisyonu, mart ayında yapılacak devlet başkanlığı seçimleri öncesinde, mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin’in mal varlığını yayımladı. Putin, bağımsız aday olarak seçim yarışına katılacak ve “Birleşik Rusya” Partisi tarafından desteklenecek.

Komisyon tarafından açıklanan bilgilere göre, Putin, St. Petersburg’da 78 metrekarelik bir daire ve 18 metrekarelik bir garaja sahip. Bunun yanı sıra, 1960 model GAZ M21, 1965 model GAZ M21 ve 2009 model Niva marka arabalarına sahip olduğu belirtildi. Ayrıca, Putin’in toplam 10 farklı banka hesabında 54,4 milyon ruble (yaklaşık 606 bin dolar) bulunuyor ve St. Petersburg Bankasında 230 adet hissesi olduğu kaydedildi. 2018 yılından bu yana başladığı devlet başkanlığı dönemi boyunca ise 67 milyon rubleden fazla gelir elde ettiği açıklandı.

Devlet Başkanlığı Seçim Süreci

Rusya’da devlet başkanlığı seçimi 15-17 Mart 2024 tarihlerinde yapılacak. Bu seçim, Putin’in Rusya Merkez Seçim Komisyonunca onaylanan adaylığı ile gerçekleşecek. Putin, bir önceki devlet başkanı seçimini 18 Mart 2018’de yüzde 76,69 oy alarak kazanmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin