Avrupa Birliği, Rusya’ya Karşı Yaptırımları Uzattı

featured

AB, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik eylemleri nedeniyle ekonomik yaptırımların süresini 31 Temmuz’a kadar uzattı.

Avrupa Birliği (AB), Rusya’ya uyguladığı ekonomik yaptırımların süresini, mevcut küresel gelişmeler ışığında yeniden uzatma kararı aldı. AB Konseyi tarafından yapılan açıklamada, Rusya’nın Ukrayna’nın istikrarsızlaştırılmasına yönelik eylemleri nedeniyle 2014 yılında başlatılan kısıtlayıcı tedbirlerin 31 Temmuz’a kadar devam edeceği belirtildi.

Bu yaptırımlar, Rusya’nın Şubat 2022’de Ukrayna’ya yönelik saldırıları sonrasında daha da genişletilmişti. AB’nin yaptırım politikası, ticaret, finans, sanayi, teknoloji, ulaşım ve lüks ürünler gibi geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Bu kapsamda, Rusya’dan AB’ye yapılan ham petrol ve bazı petrol ürünlerinin ithalatına yasak getirilmesi, bazı Rus bankalarının uluslararası ödeme sistemi SWIFT’ten çıkarılması ve belirli yayın kuruluşlarının faaliyetlerinin askıya alınması gibi önlemler alındı.

AB, şimdiye kadar Rusya’ya karşı 12 ayrı yaptırım paketi uygulamaya koydu. Bu yaptırımlar, ilk olarak Rusya’nın 2014’te Kırım’ı yasa dışı bir şekilde ilhak etmesi sonrasında başlamıştı. Ekonomik yaptırımların süresi, genellikle her altı ayda bir gözden geçirilerek uzatılıyor.

Bu karar, AB’nin Rusya’ya yönelik politikasının ve uluslararası hukuka bağlılığının bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Ayrıca, bu adımın, Ukrayna krizi ve bölgesel istikrar açısından önemli etkileri olması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin