Japonya, Diyet Takviyesi ‘Beni-Koji’ için Alarma Geçti

featured

Japonya’da “beni-koji” adlı diyet takviyesinin tüketilmesi sonucunda ölü sayısı 5’e yükseldi, 93 kişi hastanede tedavi görüyor.

Japonya’da diyet takviyesi olarak kullanılan “beni-koji” isimli ürünün tüketilmesi sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı 5’e yükseldi. Japonya Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı, şimdiye kadar 93 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını ve ürüne yönelik şikayet sayısının 12 bine ulaştığını açıkladı. Bu gelişmeler, ülkede büyük bir sağlık alarmına yol açtı.

Ölüm Sayısı Artıyor

Kobayashi Pharmaceutical Co. tarafından yapılan açıklamada, kırmızı pirinç mayası içeren ve diyet takviyesi olarak pazarlanan “beni-koji” isimli ürünün tüketilmesi nedeniyle bir kişinin daha hayatını kaybettiği belirtildi. Böylece ölü sayısı 5’e çıkmış oldu. Ölenlerin cinsiyeti ve yaşı hakkında bilgi verilmezken, ölüm sebeplerinin belirlenmesine yönelik tetkikler devam ediyor.

Üründe sorun teşkil edebilecek maddenin henüz tespit edilememesi üzerine, Japon üretici potansiyel olarak küften türetilen bilinmeyen bir maddenin soruna yol açabileceğinden şüpheleniyor. Sağlık, Çalışma ve Refah Bakanlığı, olayla ilgili olarak toplamda 93 kişinin tedavi gördüğünü ve ürün hakkında 12 bine yakın şikayet alındığını bildirdi. Bakanlık, Kobayashi Pharmaceutical Co. hakkında soruşturma başlatmaya hazırlanıyor.

2023 yılında Kobayashi Pharmaceutical Co. tarafından üretilen 18,5 ton “beni-koji” içeriğinden 16,1 tonu 50’den fazla firmaya satıldı. 1919 yılında kurulan ve ilaç ile farmasötik ürünlerin yanı sıra sağlık, hijyen ve gıda takviyesi ürünleri sunan Kobayashi Pharmaceutical, bu olayla ciddi bir güven krizi ile karşı karşıya kaldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin