Rusya, IŞİD İddiasına İnanmıyor

featured

Rusya, Moskova’daki ölümcül saldırının IŞİD tarafından gerçekleştirildiği iddialarına şüpheyle yaklaşırken, Batı istihbaratı saldırının IŞİD-H tarafından yapıldığına dair kanıtlara sahip olduğunu öne sürüyor; Ukrayna ise iddiaları kesin bir dille reddediyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Moskova’da 143 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Saldırıyı IŞİD’in düzenlediğine dair iddialar konusunda şüpheci bir tutum sergileyen Zaharova, Rusya’nın bu tezi kabul etmekte zorlandığını belirtti. Söz konusu saldırı, Rusya’nın başkenti Moskova’da Crocus City Hall konser salonunda 22 Mart akşamı gerçekleşti ve IŞİD tarafından üstlenildi.

Zaharova, Batı’nın bu suçu Ukrayna ve onu destekleyen Batılı hükümetlerden uzaklaştırmak amacıyla IŞİD’e atmakta acele ettiğini iddia etti. ABD’li yetkililer ise saldırının IŞİD’in Afganistan kolu olan IŞİD-H tarafından gerçekleştirildiğini gösteren istihbarata sahip olduklarını açıklarken, Ukrayna bu iddiaları kesin bir dille reddetti.

Rusya’nın İddiaları

Rus yetkililer, saldırı konusunda Ukrayna ve Batı’yı suçlarken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin saldırının İslamcı militanlar tarafından gerçekleştirildiğini belirtti ancak saldırıda Kiev’in de bir rolü olabileceğini öne sürdü. Zaharova, Batı’nın IŞİD’e saldırıyı atfetme konusunda aceleci davrandığını ve “Anglo-Sakson medyasının” bu versiyonu hızla yaymaya başladığını söyledi.

ABD, saldırının arkasında IŞİD-H’nin olduğuna dair istihbarata sahip olduğunu ifade ederken, Ukrayna ise saldırıyla herhangi bir bağlantısının olmadığını vurgulayarak iddiaları reddetti. Bu durum, uluslararası alanda farklı yorumlara ve spekülasyonlara yol açtı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin