Bulgaristan ve Romanya Schengen Bölgesine Katıldı

featured

Bulgaristan ve Romanya, AB’nin serbest dolaşım sağlayan Schengen bölgesine katıldı. Hava ve deniz sınırı kontrolleri kaldırıldı, kara sınırı kontrollerinin kaldırılması planlanıyor.

Bulgaristan ve Romanya, Avrupa Birliği (AB) içinde serbest dolaşım sağlayan Schengen bölgesine resmen dahil oldu. Bu gelişme, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen tarafından duyuruldu. Von der Leyen’in açıklamalarına göre, iki ülkenin katılımıyla birlikte hava ve deniz sınırı kontrolleri bugünden itibaren kaldırıldı. Bu adımın, Schengen bölgesini daha da güçlendireceği ve milyonlarca AB vatandaşına fayda sağlayacağı belirtildi.

AB Komisyonu’nun İçişlerinden Sorumlu Üyesi Ylva Johansson, gelecek adımlar arasında kara sınırlarındaki kontrollerin de kaldırılmasının planlandığını açıkladı. Bu konuda, yıl boyunca üye ülkeler arasında görüşmeler yapılacağı ifade edildi.

Bulgaristan ve Romanya’nın AB’ye üyeliği 2007 yılında gerçekleşmişti. Ancak, özellikle Avusturya’nın düzensiz göç endişeleri nedeniyle iki ülkenin Schengen bölgesine katılımı konusunda uzun süreli bir bekleme dönemi yaşandı. Anlaşma, geçtiğimiz yılın sonlarında nihayet sağlandı ve bu, her iki ülke için de önemli bir kilometre taşı oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin