Süper Lig 20. Hafta: Fenerbahçe – Adana Demirspor Mücadelesi
Fenerbahçe, Süper Lig’in 20. haftasında Adana Demirspor ile karşı karşıya geldi. Maçın 50. dakikasında Youssef En-Nesyri, güzel bir vuruşla takımını öne geçirdi. Ancak bu gol, VAR incelemesi sonucunda iptal edildi.
İrfan Can’ın Müdahelesine Faul Kararı
Gol pozisyonu, orta sahada İrfan Can Kahveci’nin Adana Demirsporlu Maestro’dan topu kapmasıyla başladı. İrfan Can’ın pasıyla Edin Dzeko, topu Youssef En-Nesyri’ye aktardı. Faslı forvet, şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe’yi öne geçirdi. Fakat, bu golün ardından Adana Demirspor’un teknik heyeti ve oyuncuları, Maestro’ya faul yapıldığı gerekçesiyle hakem Halil Umut Meler’e itirazda bulundu. Hakem Meler, VAR hakemi Sandi Putros’un uyarısıyla pozisyonu saha kenarında izlemeye karar verdi.
VAR Kararıyla Gol İptal
Yapılan VAR incelemesi sonucunda, İrfan Can Kahveci’nin Maestro’ya faul yaptığına hükmeden hakem Halil Umut Meler, Youssef En-Nesyri’nin golünü iptal etti. Bu karar sonrası Fenerbahçe’nin teknik heyeti ve oyuncuları, hakeme büyük bir tepki gösterdi.
Kırmızı Kart Çıktı
56. dakikada, orta sahada gerçekleşen ikili mücadelede, Yusuf Barasi’nin Mert Müldür’e yaptığı sert müdahaleye hakem Halil Umut Meler, direkt kırmızı kartla yanıt verdi ve Yusuf Barasi’yi oyun dışı bıraktı.
64. dakikada Youssef En-Nesyri’nin pasıyla ceza alanında topla buluşan İrfan Can Kahveci, bir kez daha kaleyi yokladı ve topu ağlarla buluşturdu. Ancak, bu gol de VAR’dan gelen bir uyarı ile iptal oldu. Hakem Meler, pozisyon öncesinde En-Nesyri’nin rakibine faul yaptığına karar verdi. Böylece Fenerbahçe, maçta ikinci kez gol sevinci yaşayamadı.
Yaşanan iptallerin ardından, 69 ve 71. dakikalarda Youssef En-Nesyri, ardı ardına attığı iki golle Fenerbahçe’yi 2 farklı üstünlüğe taşıdı. Bu gelişmeler, maçı izleyen futbolseverlere heyecan dolu anlar yaşattı.