1. Haberler
  2. Siyasetten
  3. Erdoğan Bolu’daki otel yangını hakkında net konuştu: ‘Hatalı kendi arkadaşımız da olsa cezasız kalmayacak’

Erdoğan Bolu’daki otel yangını hakkında net konuştu: ‘Hatalı kendi arkadaşımız da olsa cezasız kalmayacak’

featured

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan MKYK toplantısının en önemli gündem maddesi Bolu’daki yangın faciası oldu. Hürriyet’in haberine göre AK Parti Genel Merkezi’ndeki MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantının başında yaptığı konuşmada “Olay hepimizin canını yaktı. Biz maalesef milletçe kurallara uymaya dikkat etmiyoruz. İnsan merkezli hatalardan kaynaklı olaylar yaşıyoruz. Bu meselede hatalı olan kendi arkadaşlarımız da olsa cezalandırmaktan kaçınmayacağız. Süreç takip ediliyor. Mesele tüm detaylarıyla açıklığa kavuşturulacak, bundan kimsenin endişesi olmasın” dedi.

Bakan Ersoy: Yasal boşluk var

MKYK toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış konuşmasını yapmasının ardından “Şimdi konuyla ilgili tüm bakanlar süreçle ilgili yaptıkları çalışmaları anlatsın” diyerek sözü bakanlara bıraktı. Bunun üzerine ilk sözü alan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, konuyla ilgili yasal bir boşluğun olduğunu aktararak, “Bazı mevzuat düzenlemelerinin yapılması gerekiyor. Yangınla ilgili düzenli denetimde itfaiye yetkili ama yükümlü değil. Burada bir yasal boşluk var. İşletmelerin yangın denetimlerinin belli aralıklarla itfaiye tarafından yapılması elzem” ifadelerini kullandı.

Bakan Tunç: suçlu ortaya çıkacak

Daha sonra konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise Bolu’daki yangın faciasında kurumlar arasında yaşanan söylem tartışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

“Muhalefet kanadında ‘Karşı taraf suçlu biz suçsuzuz’ yaklaşımı var. Biz olaya böyle bakmıyoruz. Meselenin her boyutu araştırılıyor. Titizlikle gerekli çalışmayı devam ettiriyoruz. Soruşturma hâlâ sürüyor. Suçlu kim ya da kimlerse ortaya çıkarılacak.”
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin