İlk olarak Las Vegas’ta yapılan açıklamada, Piaggio Aerospace’in Türkiye’ye iki adet P.180 Avanti EVO siparişi aldığı duyuruldu. Uçaklar, servis ve ambulans görevlerine uygun şekilde donatılacak.
Avanti EVO’nun yüksek hız, verimlilik ve operasyonel esneklik sunması, bölgesel havacılıkta çok amaçlı uçak talebinin artması ile uyumlu bir görüntü sergiliyor. İlk iki uçak, Türkiye pazarında yönetici taşıma ve hava ambulansı misyonlarını yerine getirecek.
Şirketin üst düzey yöneticisi Giovanni Tomassini, görüşlerini şu sözlerle dile getirdi: “Bu sipariş, Avanti EVO’nun uluslararası konumunu pekiştiriyor. Baykar’ın tam desteğiyle Piaggio Aerospace için yeni bir gelecek inşa ediyoruz. Müşterilerin uçaklarımıza ve iş jetleri pazarındaki rolümüze olan güveninin somut bir göstergesidir.”