Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni düzenleme kapsamında, yuva kurma hedefi olan gençler için kredi miktarları yeniden güncellendi. Aile Yılı etkinliklerinde gençlerin desteklenmesi vurgusu sürerken, başvuru sahiplerinden ikisinin 18-25 yaş arasında olması durumunda kredi limiti 250 bin liraya, 26-29 yaş aralığında olan çiftler için ise 200 bin liraya yükseltildi. Başvuruların bugün itibarıyla kabul edilmeye başlandığı belirtildi.
Gelir şartlarında da iyileştirme yapıldı: Gelir değerlendirmesinde son 6 aylık kazanç 2,3 katından 2,5 katına çıkarıldı. Ayrıca çocuk sahibi olan genç çiftlerin geri ödemelerinin ertelenme süresi, her çocuk için 12 ay olacak şekilde uzatıldı. Bu değişikliklerle 81 ilimizde daha fazla genç çifte ulaşılması hedefleniyor.
Başvuruların e-Devlet üzerinden yapılabildiği ve ailegenclikfonu.aile.gov.tr adresinin kullanıma açık olduğu belirtildi. Şu ana kadar Türkiye genelinde 158 bin 488 çiftin başvurduğu, başvuruları onaylanan 117 bin 184 çiftin evlilik ve danışmanlık hizmetlerinden faydalandığı, krediden yararlanma hakkı elde eden çift sayısının ise 59 bin 054 olduğu ifade edildi.