Japon “Kairos” Roketi Kalkıştan Sonra Patladı

featured

Japonya’daki Space One Co. firması, hükümetin uydu taşıyan “Kairos” roketinin kalkıştan kısa bir süre sonra patlaması olayıyla gündeme geldi. Wakayama eyaletinin Kuşimoto bölgesinde bulunan Kii Uzay Limanı’ndan yerel saatle 11.01’de fırlatılan 18 metre uzunluğundaki roket, havalandıktan sadece 5 saniye sonra patladı. Olayda herhangi bir yaralanma olmazken, meydana gelen patlama sonucu çıkan yangına müdahale etmek üzere itfaiye ekipleri bölgeye yönlendirildi.

Firma tarafından yapılan açıklamada, roketin fırlatılışı sırasında yaşanan teknik arızanın nedenleri üzerinde çalışıldığı ve görevin şimdilik askıya alındığı belirtildi. Roketin taşıdığı uydunun, Kuzey Kore’deki askeri tesislerin izlenmesi amacıyla kullanılabileceği ifade edildi.

Kyodo haber ajansının bildirdiğine göre, bu fırlatılış başarılı olmuş olsaydı, Space One şirketi yörüngeye uydu yerleştiren ilk Japon özel şirketi unvanını kazanacaktı. 2018 yılında Canon Electronics Inc, IHI Aerospace Co, Shimizu Corp. ve Japonya Kalkınma Bankası işbirliğiyle kurulan şirket, 2030’lara kadar her yıl 30 roket fırlatma hedefiyle uzay hizmetlerini ticarileştirmeyi amaçlıyor.

Space One’ın düşük maliyetli roket fırlatma hizmetleri sunarak uzay sektöründe önemli bir oyuncu olmayı hedeflediği, bu son olayla birlikte roket ve uydu teknolojileri alanındaki zorlukları da bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin