Kadınlar Amerikan Basketbol Ligi’nde Forma Giyen İkinci Türk: Sevgi Uzun

featured

Fenerbahçe Kadın Basketbol Takımı’nın parlayan yıldızı Sevgi Uzun, WNBA’de forma giyecek ikinci Türk kadın basketbolcu olma başarısını gösterdi. 2021’de OGM Ormanspor forması giyerken WNBA hayalinden bahseden Uzun, bu hayaline sadece üç yıl içinde ulaştı. Nevriye Yılmaz’dan yaklaşık 20 yıl sonra bu lige adım atan Uzun, bu başarısıyla Türk basketbolunun gurur kaynaklarından biri haline geldi.

Sevgi Uzun, kariyerinde aldığı her kararın bugünlere gelmesinde önemli bir etken olduğunu vurgularken, Fenerbahçe ile yaşadığı başarıların yanı sıra OGM Ormanspor ve BOTAŞ’ta geçirdiği sezonların kendi gelişimine büyük katkı sağladığını belirtti. Uzun, Fenerbahçe’yle elde ettiği başarıları daha da ileriye taşıyarak WNBA’ye gitmeyi hedefliyor. Özellikle lig ve Avrupa Ligi şampiyonluklarına ulaşarak Amerika’ya gitmek en büyük hayali.

Kız Çocuklarına İlham Kaynağı

Sevgi Uzun, Türk kadın basketbolunun yükselişte olduğunu ve kız çocuklarına rol model olma arzusunda olduğunu ifade etti. Türk Milli Takımı’nın da genç ve yetenekli oyuncularla yeni bir döneme girdiğini belirten Uzun, bu süreçte başarıya ulaşacaklarına inanıyor. Ailelere de seslenen Uzun, kız çocuklarının spora teşvik edilmesinin önemine dikkat çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin