Carlos Sainz Avustralya Grand Prix’sinde Zirveye Ulaştı

featured

Ferrari’nin İspanyol pilotu Carlos Sainz, Avustralya Grand Prix’sini kazanarak kariyerinin 3. zaferini elde etti; Red Bull’un Hollandalı pilotu Max Verstappen ise fren arızası nedeniyle yarış dışı kaldı.

Formula 1’de heyecan Melbourne’de devam ederken, Avustralya Grand Prix’sinin galibi Ferrari’nin İspanyol pilotu Carlos Sainz oldu. Sainz, 5 bin 278 metre uzunluğundaki Albert Park Pisti’nde yapılan yarışta, başarılı bir performans sergileyerek kariyerinin 3. zaferini elde etti. Red Bull’un Hollandalı pilotu Max Verstappen ise fren arızası nedeniyle yarış dışı kaldı.

Yarışa ikinci sıradan başlayan Sainz, 58 tur sonunda 1:20:26.843 derecesiyle birinciliği kazandı. Takım arkadaşı Monakolu pilot Charles Leclerc’in ardından ikinciliği elde etmesiyle Ferrari, takım olarak da önemli bir başarıya imza attı. McLaren’in Büyük Britanyalı pilotu Lando Norris ise üçüncü sıradaki yerini koruyarak podyuma çıkan diğer isim oldu.

Pole pozisyonundan başlayan ve şampiyonluk yarışında önemli bir avantaj arayan Max Verstappen, yarışın henüz 4. turunda fren arızası yaşayarak büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. 2022 Avustralya Grand Prix’sinden sonra ilk kez bir yarışı tamamlayamayan Verstappen, bu sonuçla puan kaybetti.

Pilotlar ve Takımlar Sıralaması

Yarışın ardından pilotlar klasmanında Max Verstappen 51 puanla liderliğini korurken, Charles Leclerc 47 puanla takip etti. Takımlar klasmanında ise Red Bull 97 puanla zirvede yer alırken, Ferrari’nin bu yarıştaki başarısıyla 93 puana ulaştığı ve McLaren’ın 55 puanla üçüncü sırada yer aldığı görüldü.

Formula 1’de Sıradaki Durak: Japonya Grand Prix’si

Sezonun 4. yarışı olan Japonya Grand Prix’si, pilotlar ve takımlar için yeni bir mücadele fırsatı sunacak. İki hafta sonra gerçekleştirilecek yarış, şampiyonluk yarışındaki dengeleri daha da belirginleştirebilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin