Arda Turan’a Vergi Kaçakçılığından Ceza Verildi

featured

Eski Türk milli futbolcu ve şu anki Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, İspanya’da profesyonel futbol oynadığı yıllarda gerçekleştirdiği vergi kaçakçılığı nedeniyle mahkum edildi. 2015 ve 2016 yıllarında elde ettiği gelirler üzerinden gerekli vergileri ödemediği tespit edilen Turan, Barselona’daki bir mahkeme tarafından verilen kararla bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza, Turan’ın kabulü ve yapılan anlaşma sonucunda para cezasına çevrildi.

Vergi Kaçakçılığı Davasının Detayları

Arda Turan, Barselona’da 13. Nolu Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada, İspanya’nın vergi kanunlarını ihlal etmekle suçlandı. Davada, Turan’ın 2015 ve 2016 yıllarında toplamda 617 bin 773 avro vergi borcu bulunduğu ve bu miktarı altı eşit taksitte ödemeyi taahhüt ettiği belirtildi. Karşılığında Turan’a verilen hapis cezası ertelenerek, herhangi bir suç işlemezse iki yıl içinde hapis yatmayacağı kaydedildi.

Arda Turan, İspanya’da vergi kaçakçılığı nedeniyle ceza alan pek çok yıldız futbolcudan sadece biri. Daha önce Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Marcelo ve birkaç diğer tanınmış futbolcu da benzer suçlamalarla karşı karşıya kalmış ve önemli miktarda para cezalarına çarptırılmıştı. Bu futbolcular, aldıkları iki yıldan kısa hapis cezalarının para cezasına dönüştürülmesiyle cezaevine girmekten kurtuldular.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin