19. İstanbul Yarı Maratonu’nda Yarışacak Atletler Açıklandı

featured

28 Nisan Pazar günü düzenlenecek Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu, dünyanın dört bir yanından seçkin atletleri ağırlamaya hazırlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından organize edilen etkinlik, kişisel en iyi dereceleri sırasıyla 1:01:00 ve 1:08:00’ın altında olan 18 erkek ve 9 kadın atleti İstanbul’da buluşturacak.

Geçtiğimiz yıl İstanbul Maratonu’nda birincilik kürsüsüne çıkan Kenyalı Panuel Mkungo, bu sene yarı maraton kategorisinde zafer elde etmek amacıyla yeniden İstanbul’a geliyor. Mkungo’nun yanı sıra, erkeklerde 59:17’lik derecesiyle Solomon Berihu ve kadınlarda 1:05:46’lık derecesiyle Gladys Chepkurui gibi dikkat çekici isimler yarışacak.

Diğer yandan, Kenyalı Edmond Kipngetich ve Etiyopyalı Dinkalem Ayele gibi erkek atletlerle, Etiyopyalı Ftaw Zeray ve İtalyan Giovanna Epis gibi kadın atletler de maratonda kendi kategorilerinde iddialılar. Türkiye’den Halil Yaşın, Üzeyir Söylemez ve Sultan Orhan da elitler arasında yer alıyor.

İBB Spor İstanbul Genel Müdürü İ. Renay Onur, yarışa olan yoğun ilgiyi dile getirirken, “Gold Label” kategorisinde yer alan ve tarihi güzellikleriyle öne çıkan İstanbul Yarı Maratonu’nun, uluslararası ve yetenekli atletleri aynı çatı altında toplayarak özel bir deneyim sunduğunu belirtti. Onur, 2024 yılında 16 yaş ve üstü sporcuların da katılımına açık olacağını ve bu yılki hedeflerinin 16 bin katılımcı ile koşmak olduğunu ifade etti.

Maraton, daha önce 2021’de Kenyalı Ruth Chepngetich’in 1:04:02 ile kırdığı ve Türkiye’deki ilk uluslararası rekor olarak tarihe geçen başarısının ardından, bu yıl da Kanada, Malta ve Virjin Adaları gibi çeşitli ülkelerden elit atletleri ağırlayacak. Bu çeşitlilik, İstanbul Yarı Maratonu’na global bir ilgiyi beraberinde getiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin