Özgür Özel’in Nilüfer İlçe Başkanlığı Ziyareti ve Partiye Yeni Katılan Üyeler

featured

Özgür Özel’in Nilüfer İlçe Başkanlığı Ziyareti

Özgür Özel, partisinin Nilüfer İlçe Başkanlığı’nı ziyaret ettikten sonra, bina önündeki sahnede partiye yeni katılan üyelere rozet taktı. Burada yaptığı konuşmada, 31 Mart 2024’teki Mahalli İdareler Seçimleri’nde kazandıkları belediyelerin CHP’ye büyük umut getirdiğini vurguladı. Bu umudun, yapılacak ilk seçimlerde CHP’nin iktidarının kapısını aralayacağını belirtti.

Özel, Cumhuriyet’in kurucu kadrolarının, Cumhuriyet’in birinci yüzyılında çok zor koşullar altında bu ülkeyi önce kurtarıp sonra kurduğunu anlatarak, günümüzdeki şartların o günkü kadar zor olmadığını ifade etti. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partinin mensuplarına yüz yıl sonra yeniden demokrasiyi kurtarma, demokratik bir rejim kurma, hukukun üstünlüğünü sağlama, yargı bağımsızlığını tesis etme ve kuvvetler ayrılığını gerçekleştirme görevi düştüğünü belirtti.

“Bu hedefler doğrultusunda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partiyi iktidar yaparak Türkiye’yi yeniden şaha kaldırma sorumluluğumuz var. Bunu hep birlikte başaracağız.”

Özel, seçilen belediye başkanlarının ceplerinde birer anahtar taşıdığını ifade ederek, “Bu anahtar, sadece belediyenin kapısının, kasasının veya şehrin anahtarı değil, CHP’nin iktidarının anahtarıdır. Eğer iyi, güzel ve dürüst çalışırlarsa, halka ve yoksullara sahip çıkarlarsa sonunda bu ülkeyi yeniden CHP yönetecek.” şeklinde konuştu.

Özel, İngiltere’deki asgari ücretin 86 bin lira olduğunu ve market fiyatlarının Türkiye’den %15-20 daha ucuz olduğunu belirterek, “Bu durumda, orada çalışan bir kişi, Türkiye’deki asgari ücretlinin 5,5-6 katı kadar maaş alıyor. Market fiyatları da daha düşük. Bu günleri yakalamak için Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği istikamette yürümek ve onun kadar cesur ve çalışkan olmak gerekiyor.” dedi.

Özel, gençlerle tecrübeli kişileri bir araya getirerek, kadınların önünü açtıklarını ve 31 Mart’ta büyük bir başarı yakaladıklarını dile getirerek, “Şimdi hep birlikte gelecek seçimlerde benzer bir başarıyı yakalayıp partimizi iktidar yapacağız.” ifadesinde bulundu.

“Kavga ve polemik yaparak değil, çalışarak yükseldik.” diyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçim bitti’ deyip gelecek seçimi beklemeden eğitim, emekli, çay, buğday, asgari ücret, emek mitingi yaparak ve çok çalışarak her geçen gün daha iyiye gidiyoruz. Çalışarak kazanacağız. Bu ülkeyi ayrıştıranlardan, kutuplaştıranlardan, yoksullaştıranlardan ve düşmanlaştıranlardan alıp, büyük, güçlü, zengin ve barış içinde bir ülke yapacağız. Suriye ile de barışı sağlayacağız. Sığınmacı sorununu da çözeceğiz.”

Özel, “Gazi’nin partisi, kurucu parti, bu ülkeyi bir kez daha büyük zaferlerle tanıştıracak. Cumhuriyet’in ilk 10 yılında nasıl bir çıkış yaşandıysa, iktidarımızın 10 yılında da bu ülkede aynı çıkışı, aynı şahlanışı yaşayacağız. Buna inanın, buna güvenin.” şeklinde konuştu.

Mudanya ve Diğer Ziyaretler

Mudanya Belediyesini de ziyaret eden Özgür Özel, ardından Mütareke Meydanı’ndaki parti otobüsü üzerinden yurttaşlara hitap etti. Emeklinin ve asgari ücretlinin mevcut maaşlarıyla geçinemediğini ifade eden Özel, asgari ücretin son 6 ayda 3 bin 800 lira eridiğini belirtti.

Kendisini dinleyen iki gencin elinde küfe taşıdığını fark eden Özel, onları yanına çağırarak, “Ben diyorum ki ‘Tayyip Bey, bırak küfeyi. Ver benim sırtıma küfeyi. Ben emekliyi aslan gibi taşırım, aslan gibi.’ Asgari ücretliyi taşırız biz. Eğer taşıyamıyorsan, bırak küfeyi. Bırak milletin sırtından in. Sen bu milletin sırtına yük olma.” dedi.

Özel, “Biz bu milleti taşırız. Eğer taşıyamıyorsan bırakacak, taşıyanlar gelecek.” diyerek, “Getir sandığı, küfeyi biz taşıyacağız. Emeklileri biz ayağa kaldıracağız. Söz veriyoruz.” şeklinde devam etti. Dinleyicilerine, bu iki gencin çabasını unutmamalarını hatırlattı. “Millet, küfeyi Tayyip Bey’den alıp bizim sırtımıza koyduğunda o gece çıkacağız, hep birlikte galibiyeti kutlayacağız.” dedi.

Özel, partisinin Osmangazi ve Yıldırım ilçe başkanlıkları ile Osmangazi ve Nilüfer belediyelerine de ziyaretlerde bulunarak, partinin gücünü ve birlikteliğini vurgulamaya devam etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin