Eurovision, İsrail’in ‘October Rain’ Şarkısını İncelemeye Aldı

featured

Eurovision, İsrail’in ‘October Rain’ adlı şarkısını, Hamas ile çatışmalara atıfta bulunduğu iddiaları nedeniyle incelemeye aldı.

Eurovision Şarkı Yarışması, İsrail adına yarışacak olan Eden Golan’ın seslendirdiği ‘October Rain’ adlı şarkıyı inceleme altına aldı. Şarkının sözlerinde, İsrail ve Hamas arasında yaşanan çatışmalara dolaylı atıflar bulunduğu iddia ediliyor. Şarkının diskalifiye olma ihtimali dahi Eurovision yetkilileri tarafından dile getirildi.

‘October Rain’, İsrail Hayom gazetesinin aktardığına göre, “Nefes alacak hava kalmadı” ve “Hepsi iyi çocuklardı, her biri” gibi ifadeler içeriyor. Bu dizeler, Hamas’ın bir açık hava müzik festivaline saldırısı sırasında sığınaklara saklanan insanlara atıfta bulunuyor olabilir. Şarkı ayrıca, savaşta kaybedilen hayatları temsil eden ‘çiçekler’le ilgili ifadeler de barındırıyor.

İsrail’in ulusal yayın kuruluşu Kan’dan bir yetkili, şarkının sözlerinin sızdırılmasının ardından bu bilgilerin doğru olduğunu teyit etti. Avrupa Yayın Birliği (EBU), konuyla ilgili bir açıklama yaparak, “Şarkı sözleri inceleme sürecinde. Nihai karar verilene kadar EBU ile yayıncı arasında gizli bir süreç işleyecek.” ifadelerine yer verdi.

Bu gelişme, Eurovision Şarkı Yarışması’nın siyasi mesajlar barındıran şarkılara karşı tavrını bir kez daha gündeme getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin