MUBI, Cinéart’ın Çoğunluk Hissesini Satın Aldı

featured

Global çevrimiçi film platformu MUBI, prestijli film dağıtım şirketi Cinéart’ın çoğunluk hissesini satın aldığını duyurdu. Bu stratejik hamle, MUBI’nin film endüstrisindeki varlığını daha da güçlendiriyor ve film severlere sunduğu içerik çeşitliliğini artırıyor.

MUBI ve Cinéart Ortaklığı

MUBI ve Cinéart, Sofia Coppola’nın son filmi “Priscilla”nın Benelüks bölgesindeki başarılı gösterimiyle zaten meyvesini veren bir iş birliği içerisindeydi. Bu ortaklık, filmin bölgede 1 milyon doların üzerinde bir gişe hasılatı elde etmesine olanak tanıdı.

Cinéart’ın Bağımsız Sinemadaki Rolü

1975 yılında Eliane Dubois tarafından kurulan Cinéart, Amsterdam ve Brüksel’de yer alan ofisleriyle, “Slumdog Millionaire”, “The Artist”, “Amour” ve “The Worst Person in the World” gibi sayısız bağımsız film hitine ev sahipliği yaptı. MUBI’nin satın almasıyla birlikte, Cinéart’ın mevcut yönetim ekibi değişmeyecek ve şirket operasyonlarına aynı vizyonla devam edecek.

MUBI Kurucusu ve CEO’su Efe Çakarel, Cinéart yöneticileri Marc ve Stephan’ın sektördeki değerli ve vizyoner rollerine vurgu yaparak, bu ortaklığın önemini dile getirdi. MUBI Türkiye Direktörü Cem Altınsaray ise bu satın almanın, üyelere sunulan içerik çeşitliliğini genişletecek yeni fırsatlar yaratacağını belirtti.

MUBI, 2022’nin başında The Match Factory ve Match Factory Productions gibi film endüstrisindeki önemli isimleri de bünyesine katmıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin