Edebiyat Dünyasının Usta Kalemi Mario Levi Hayata Veda Etti

featured

Türk edebiyatının seçkin isimlerinden, “İstanbul Bir Masaldı”, “En Güzel Aşk Hikayemiz” gibi unutulmaz eserlerin yazarı Mario Levi, 66 yaşında hayatını kaybetti. Levi’nin vefatı, Buart Sanat Atölyesi tarafından duyuruldu ve edebiyat dünyasında derin bir üzüntüye yol açtı.

1957 yılında İstanbul’da doğan Levi, Saint Michel Fransız Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Fransız ve Roman Filolojisi bölümlerinden mezun oldu. İlk öyküsünü 1975 yılında kaleme alan yazar, 1986 yılında “Jacques Brel: Bir Yalnız Adam” adlı eseriyle edebiyat dünyasına adım attı. Bu eser, yazarın üniversite bitirme tezini romanlaştırmasıydı ve Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazandı. Levi, “Madam Floridis Dönmeyebilir”, “En Güzel Aşk Hikayemiz”, “İstanbul Bir Masaldı” ve “Lunapark Kapandı” gibi eserleriyle tanındı. Levi’nin son eseri “Bir Cümlelik Aşklar”, 2016 yılında okuyucuyla buluştu.

Kariyeri ve İstanbul’a Olan Tutkusu

Levi, yazarlık kariyerinin yanı sıra Fransızca öğretmenliği, gazetecilik, radyo programcılığı ve reklam yazarlığı gibi çeşitli mesleklerde de yer aldı. Ayrıca yazı atölyelerinde dersler vererek genç yazarlara ilham kaynağı oldu. Levi, İstanbul’a olan tutkusunu sıklıkla dile getirirdi ve şehrin tarihi, kültürel zenginliği ve karmaşıklığı eserlerine ilham kaynağı oldu.

Edebiyat Camiasının Taziyeleri

Edebiyat camiası, Mario Levi’nin vefatı üzerine taziye mesajları yayımladı. Buart Sanat Atölyesi’nin yaptığı açıklamada, “Canım hocamız, edebiyatımızın duygulu ve güçlü kalemi, eşsiz insan, bir tanemiz Mario Levi’yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Edebiyata, bizlere kattıkları için minnettarız.” ifadelerine yer verildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin