Yeni Müfredat Taslağı Kamuoyuyla Paylaşıldı

featured

Milli Eğitim Bakanlığı, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli olarak adlandırdığı yeni müfredat taslağını kamuoyunun görüşüne açtı.

Yeni müfredat taslağı, on yıllık bir çalışmanın ürünü olarak nitelendiriliyor. Bakanlık, müfredatı hazırlık sürecinde geniş çapta görüş alışverişlerinde bulunduğunu ve akademisyen, öğretmenler ile eğitim paydaşlarının katılımıyla yirmi çalıştay düzenlediğini belirtti. Modelin oluşturulmasında 1000’den fazla öğretmen ve akademisyenin görüşleri alındı.

Kademeli Uygulama Planı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, müfredatın önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise başlangıç sınıflarında kademeli olarak uygulanacağını duyurdu. Taslağın bir haftalık askı sürecinin ardından, Talim ve Terbiye Kurulu tarafından son şeklini alarak onaylanması bekleniyor.

Kamuoyu Katılımına Açık Süreç

Bakanlık, yeni müfredat taslağı için görüş ve önerilerin “http://gorusoneri.meb.gov.tr” adresi üzerinden bir hafta süreyle alınacağını duyurdu. Bakan Yusuf Tekin, sürenin yoğun görüş alışverişi durumunda uzatılabileceğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin