Yunan Adalarında Kapıda Vize Kolaylığı Bugün Başlıyor

featured

Yunan adalarına Türk turistler için başlatılan ‘kapıda vize’ uygulaması, turizmi canlandırmayı ve iki ülke arasındaki normalleşme adımlarını desteklemeyi amaçlıyor.

Türk turistler için Yunan adalarına seyahat etmek artık daha kolay. Türkiye’nin kıyılarına yakın 10 Yunan adasında ‘kapıda vize’ uygulaması başlatıldı. 60 euro karşılığında alınabilecek bu vize, 7 gün süreyle geçerli olacak ve Türk vatandaşlarına adaları ziyaret etme imkanı sunacak.

DW Türkçe’nin haberine göre, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in Aralık ayında duyurduğu ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından da onaylanan bu uygulama, Türkiye ile Yunanistan arasındaki normalleşme sürecinin bir parçası olarak görülüyor. Uygulama, Rodos, Midilli, Limni, Sakız, Sisam, İleryoz, Kalimnos, İstanköy, Sömbeki ve Meis adalarını kapsıyor.

Ziyaretçiler adalara girişte pasaport kontrolünden geçirilecek ve parmak izi kaydı alınacak. Ancak, Türk vatandaşları için Schengen vizesi başvurusu gerekmezken, Yunanistan’dan diğer Schengen ülkelerine geçişleri mümkün olmayacak.

Yoğun İlgi Bekleniyor

Rodos Liman Fonu Başkanı Vassilis Vayiannakis, uygulamanın ilk gününde herhangi bir teknenin yanaşmamış olmasına rağmen, Türk ziyaretçilerden gelen talebin yoğun olduğunu belirtti. Önümüzdeki haftalarda teknelerin gelmeye başlayacağına dair beklentilerini paylaştı. Rodos’ta yeni bir vize terminalinin açılması ve Midilli’de limanın tadilatı gibi hazırlıklar, ziyaretçi akınına uğrayacak adalarda yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin