İstanbul Pendik’te, İBB’ye ait kar küreme aracının kırmızı ışıkta geçen bir taksiyle çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı.
İstanbul’un Pendik ilçesinde meydana gelen trafik kazası, dikkatleri trafik güvenliğine çekti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait bir kar küreme aracı, kırmızı ışık ihlali yapan bir ticari taksiyle çarpıştı. Kazanın gerçekleştiği Kaynarca Mahallesi Sahil Bulvarı’nda, saat 13.00 sıralarında yaşanan olay, güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
İBB’ye ait kar küreme aracı, yan yoldan ana yola geçmek üzere yeşil ışıkta hareket ettiği sırada, 34 TCN 50 plakalı ticari taksi sürücüsü Fahri S.’nin kırmızı ışıkta geçme kararı alması sonucu feci bir kaza yaşandı. Çarpmanın şiddetiyle ticari taksi kullanılamaz hale gelirken, araç içerisinde bulunan 3 yolcu yaralandı.
Kazanın bildirilmesi üzerine hızla olay yerine ulaşan polis ve sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaparak onları hastaneye sevk etti. Polis ekipleri, kaza ile ilgili inceleme başlatarak, kazanın detaylarını ve sorumlulukları belirlemek üzere çalışmalara başladı.
Bu kaza, özellikle kış aylarında artan trafik kazalarının önlenmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması konusundaki önemli bir hatırlatıcı oldu.