İçişleri Bakanından 1 Mayıs için Taksim Meydanı Açıklaması

featured

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Anayasa Mahkemesi’nin Taksim Meydanı ile ilgili kararına rağmen, meydanın 1 Mayıs kutlamalarına kısıtlı şekilde açık olduğunu ve alternatif kutlama alanlarına izin verildiğini belirtti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs kutlamalarına açılması gerektiğine dair kararını değerlendirirken, İstanbul Valiliği’nin bu meydanın kutlamalara kapalı olacağı yönündeki açıklamasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM’de düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Valilik Uygulaması

Yerlikaya, “Anayasa Mahkemesi kararını iyi okumak lazım. Taksim Meydanı’nın gösterilere açılması gerektiği yönünde bir karar yok. Bir yasak yok, kısıtlama var” dedi. Bakan, bu kısıtlamanın 7 yıldır uygulandığını ve sendika başkanlarıyla bu konuda görüşmeler yaptığını belirtti.

Yerlikaya, Taksim Meydanı için belirli kısıtlamaların olduğunu ve isteyen 100 kişiye çelenk koyma ve saygı duruşunda bulunma izni verildiğini ifade etti. Bu durum, meydanın tamamen kapalı olmadığını, ancak sınırlı etkinliklere izin verildiğini gösteriyor.

Kutlama Alanları

İstanbul’un başka bölgelerinde ve Türkiye’nin farklı illerinde 1 Mayıs kutlamalarına izin verildiğini de vurgulayan Yerlikaya, alternatif kutlama alanlarına dikkat çekti. Bu açıklama, 1 Mayıs kutlamalarının sadece Taksim Meydanı ile sınırlı olmadığını, başka yerlerde de örgütlenme imkanı olduğunu ortaya koyuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin