“Batuhan A” için Arama Çalışmaları Sürüyor

featured

Bursa’nın Karacabey ilçesi açıklarında batan “Batuhan A” kargo gemisinin kayıp mürettebatını arama çalışmaları devam ediyor.

Marmara Denizi, Bursa’nın Karacabey ilçesi açıklarında, İmralı Adası’nın güneybatısında su alarak batan “Batuhan A” adlı kargo gemisinin kayıp mürettebatı için başlatılan arama kurtarma çalışmaları 11. gününde devam ediyor. 51 metre derinlikteki gemi üzerinde yapılan çalışmalarda, Nene Hatun Gemisi’nde konuşlu personel tarafından İnsansız Su Altı Robotu (ROV) ile tarama yapılmakta ve 11 kişilik profesyonel dalgıç ekibi su altı aramalarını yürütmektedir.

Arama kurtarma faaliyetlerine Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı Sualtı Savunma (SAS) komandoları, AFAD ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının arama kurtarma ekipleri katılıyor. Bu ekipler, havadan, deniz yüzeyinden ve karadan koordineli bir şekilde kayıp mürettebatın bulunması için çaba gösteriyor.

Kaza Nasıl Meydana Geldi?

69 metre uzunluğundaki “Batuhan A” kargo gemisi, 14 Şubat’ta Balıkesir’in Marmara Adası’ndan Bursa’nın Gemlik ilçesindeki Roda Limanı’na 1250 ton mermer tozu yükü ile hareket etmiş, ancak 15 Şubat sabah saatlerinde kötü hava koşulları nedeniyle Karacabey ilçesi açıklarında batmıştı. Gemi, kıyıdan yaklaşık 4 mil açıkta su alarak tabana oturmuştu.

Kayıplar ve Kurtarma Çalışmaları

Deniz Kuvvetleri’ne bağlı dalgıçlar, gemideki aşçı Zeynep Kılınç’ın cansız bedenine 17 Şubat’ta ulaşmıştı. Ayrıca, 20 Şubat’ta yapılan bir dalışta, geminin son anlarını kaydedip eşine gönderen Hüseyin Tutuk’un cesedine ulaşıldı. Kayıp dört mürettebat üyesinin aranması için sürdürülen çalışmalar, ulusal ve uluslararası düzeyde yoğun ilgi ve endişe ile takip ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin