54 Kişinin Halen Kayıp Olduğu Rönesans Rezidans’ta Arama Yapılacak

featured

Hatay’ın Antakya ilçesinde, 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve yüzlerce insanın ölümüne, 54 kişinin kaybolmasına neden olan Rönesans Rezidans’ın enkazında, aylar sonra başlayacak arama çalışmaları kayıp yakınları için yeni bir umut oldu.

Hatay’ın Antakya ilçesinde, 6 Şubat depremleri sonucu yüzlerce insanın yaşamını yitirdiği ve 54 kişinin halen kayıp olduğu Rönesans Rezidans enkazında arama faaliyetlerinin başlayacağı duyuruldu. “Cennetten bir köşe” sloganıyla tanıtılan rezidansın yıkıntıları arasında, kayıpların bulunması için yapılan çağrılar sonuç verdi.

Depremin ilk günlerinden itibaren arama kurtarma çalışmalarına katılan görgü tanıkları ve kayıp yakınları, yaşananlar ve ardından gelen sessizliğin hikayesini anlatıyor. Suna Öztürk gibi aylardır çocuklarına ve torunlarına dair bir iz arayan ailelerin, yetkililerden yardım talepleri nihayet karşılık buldu. Aksaray Valisi’nin müdahalesi ve savcılığın talimatıyla, enkaz alanında ve çevresinde detaylı arama çalışmalarına başlanacak.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, Rönesans Rezidans’ta arama-kurtarma çalışmaları durdurulduktan sonra molozlar, enkazdan yaklaşık 600 metre ilerideki boş bir alana taşındı. Bu bilgi, kayıpların yakınları için yeni bir umut ışığı oldu. Kayıp aileleri, adli makamların ve yetkililerin bu yeni bilgi ışığında kayıplarına ne olduğunu öğrenme umudunu yitirmemiş durumda.

Adalet Arayışı

Rönesans Rezidans kayıp aileleri, adil bir süreç ve kayıplarının akıbetinin aydınlatılmasını istiyor. Emlakçılık yapan ve o civarda yaşayan müşterilerinden enkazdan gelen kötü kokular hakkında bilgi alan Cemile İncili gibi mağdurlar, sevdiklerine ne olduğunu öğrenme ve gerektiğinde yas tutma ihtiyacı içindeler.

Bu olay, sadece Hatay ve Rönesans Rezidans sakinlerini değil, tüm Türkiye’yi etkileyen toplumsal ve adli bir mesele olarak ön plana çıkıyor. Depremin yarattığı yıkımın boyutları, kayıpların hikayeleri ve adalet arayışı, toplumun vicdanını yansıtan bir durum olarak dikkat çekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin