Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı için Yeniden İhale Yolu

featured

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı, 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi amacıyla yeniden ihaleye çıkacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan bir kararla, Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın 40 yıl süreyle işletme hakkının verilmesi amacıyla özelleştirilmesi için yeniden ihaleye çıkılacağı duyuruldu. Bu karar, önceki iki ihale sürecinin iptali sonrasında alındı.

İhale Süreci ve Şartlar

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait olan limanın özelleştirilmesi, “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle gerçekleştirilecek. İhale için belirlenen geçici teminat bedeli 120 milyon lira, ihale şartnamesi ve tanıtım dokümanı bedeli ise 150 bin lira olarak açıklandı. İhaleye son tekliflerin verilme tarihi 29 Mayıs olarak planlandı.

İhale süreci, kapalı zarf usulü ile başlayıp, sonrasında yapılan pazarlık görüşmeleri sonucunda açık artırma ile tamamlanacak.

Fenerbahçe-Kalamış Yat Limanı’nın özelleştirilmesine yönelik 2021’de yapılan ihale, Cumhurbaşkanı Kararı ile iptal edilmişti. Ardından 2022’de yapılan ikinci ihale ise yeterli teklif alınamadığı gerekçesiyle iptal edilmişti. Yeniden düzenlenen ihale süreci, limanın geleceği açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

Aynı zamanda, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan başka bir açıklamada, Aydın, İstanbul, Şanlıurfa, Antalya ve Nevşehir’de bulunan toplam 10 taşınmazın satış yöntemiyle özelleştirileceği bildirildi. Her bir il için belirlenen son teklif tarihleri ve özelleştirme detayları da paylaşıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin