23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkiye Genelinde Coşkuyla Kutlandı

featured

Türkiye’nin 81 ilinde büyük bir coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çeşitli etkinlikler ve gösterilerle renkli bir şölen havasına büründü.

Türkiye’nin dört bir yanında 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı büyük bir coşkuyla kutlandı. Başkent Ankara’dan İzmir’e, Van’dan Adana’ya kadar tüm kentlerde çeşitli etkinlikler düzenlendi ve bu özel gün, renkli gösterilerle şenlendi.

Başkentteki kutlamaların merkezi olan Anıtkabir, ziyaretçilerin akınına uğradı. Atatürk’ün mozolesine çiçekler bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu. Çocuklar, kırmızı ve beyaz giysileriyle Türk bayrağı taşıyarak Anıtkabir’i ziyaret etti. Ayrıca, Keçiören’de 35 klasik vosvos otomobilden oluşan renkli bir konvoy, şehrin sokaklarında tur attı.

İstanbul’un Taksim bölgesinde, pek çok ülkeden gelen çocukların katılımıyla 23 Nisan kutlamaları yapıldı. Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliklerde, şiir ve kompozisyon yarışmalarında başarılı olan öğrencilere ödülleri verildi.

Diğer Şehirlerde Renkli Kutlamalar

İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan etkinliklerde çocuklar, folklor gösterileri ve çeşitli danslar sergiledi. Manisa, Hatay ve Adana gibi şehirlerde de benzer gösterilerle 23 Nisan coşku içinde geçti. Özellikle Van’da bisiklet topluluğu kurarak farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen bisiklet turu dikkat çekti.

Spor ve Sanat

Edirne’deki etkinliklerde çocuklar, kurulan stantlarda spordan sanata, resimden müziğe kadar farklı yeteneklerini sergilediler. Çocuklar için düzenlenen yüz boyama ve ebruli gibi sanatsal aktiviteler büyük ilgi gördü.

Bu özel gün, Türkiye’nin her köşesinde birlik ve beraberlik içinde, çocukların neşesiyle kutlandı ve unutulmaz anlar yaşattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin