Selçuk İnan: “1 Milyon 535 Bin Dolar Alacağım Var”

featured

İstanbul’da yüksek getiri vaadiyle futbol dünyasının ünlü isimlerini dolandıran banka müdürü Seçil Erzan’a karşı açılan dava devam ediyor.

İstanbul’da yüksek kar getirisi vaadiyle ünlü futbolcuları milyonlarca dolar dolandırdığı iddia edilen banka müdürü Seçil Erzan’a karşı açılan dava sürüyor. Arda Turan, Fernando Muslera, Emre Belözoğlu gibi isimlerin de aralarında bulunduğu mağdurlar, büyük miktarlarda para kaybetti. Gaziantep FK Teknik Direktörü Selçuk İnan, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde süren davada ifade verdi.

Selçuk İnan’ın İfadesi

Selçuk İnan, Seçil Erzan’ı 2011 yılından bu yana tanıdığını ve aralarında güven ilişkisi olduğunu belirtti. Erzan’ın, Denizbank’ta üst düzey yöneticilerin de dahil olduğu bir fon hakkında bilgi verdiğini ve bu fona yatırım yapması halinde kar payı alacağını söylediği iddia edildi. İnan, bu fona toplamda 3 milyon 685 bin Amerikan doları yatırdığını ve şu ana kadar sadece 2 milyon 150 bin dolarlık fon getirisi aldığını ifade etti.

İnan, yatırılan paraların bankanın içinde, veznedekilerin gözü önünde çantalara doldurularak Erzan’ın aracına aktarıldığını ve bir kısmının da Erzan’ın odasında teslim edildiğini belirtti. İnan, yatırım yaptığı paraların geri kalan kısmının hâlâ alacaklı olduğunu ve zararının giderilmesini istediğini ifade etti.

Davanın Gelişimi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede, Seçil Erzan’ın bir bankanın Levent’teki şubesinde müdür olarak çalıştığı ve kişisel güven ilişkisine dayalı olarak müştekilere yüksek kar vaadiyle para topladığı belirtiliyor. İddianamede, Erzan’ın gerçekte var olmayan bir fon hakkında bilgi vererek müştekileri dolandırdığı ve sahte belgeler oluşturduğu iddia ediliyor.

Erzan hakkında “özel belgede sahtecilik” ve “nitelikli dolandırıcılık” suçlarından 77 yıldan 252 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Davanın diğer sanıkları arasında banka müdür yardımcıları ve bazı banka çalışanları da bulunuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin