Mehmet Şimşek’ten Gri Liste Açıklaması

featured

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin FATF tarafından oluşturulan gri listeden çıkışının yakın olduğunu açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin Uluslararası Mali Eylem Görev Grubu (FATF) tarafından oluşturulan gri listeden çıkış sürecinin son aşamalarına geldiğini açıkladı. 2021 Ekim’inde gri listeye alınan Türkiye, kara para aklama ve terörizmin finansmanıyla mücadele konusunda önemli adımlar attı.

Bakan Şimşek, FATF’nin Türkiye’ye yönelik değerlendirme raporunun haziran ayında yapılacak Genel Kurul toplantısında ele alınacağını ve bu toplantıda Türkiye’nin gri listeden çıkışının beklendiğini ifade etti. Bu açıklama, hükümetin seçim sonrası uygulayacağı ekonomi politikalarıyla ilgili yapılan geniş çaplı değerlendirmeler sırasında geldi.

Türkiye’nin, FATF tarafından belirlenen Eylem Planı’nın tüm maddelerini tamamladığına dair karar, ülkenin uluslararası alanda finansal sistemlerle uyumunu ve şeffaflığını artırma konusundaki kararlılığını gösteriyor. Bu gelişme, Türkiye’nin uluslararası finansal topluluk içindeki itibarını güçlendirecek ve potansiyel ekonomik fırsatların kapılarını açacak önemli bir adım olarak görülüyor.

FATF’nin son raporunda Birleşik Arap Emirlikleri, Uganda ve Barbados’un gri listeden çıkarılması, Türkiye için de umut verici bir işaret olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin