2024 İlaç Fiyatlandırması için Euro Kuru Sabitlendi

featured

Türkiye’de ilaç fiyatlandırmasında kullanılan euro kuru, 2024 yılında da 17.5 TL olarak uygulanacak. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile, 2023 yılında belirlenen euro/TL değerinin gelecek yıl için de geçerli olacağı duyuruldu. Bu karar, Türkiye’nin yurtdışından ilaç alımında kullandığı euro kurunu sabitleyerek, beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında bir değişikliğe gitmeme kararını içeriyor.

İlaç fiyatlandırmasında kullanılacak euro kuru, 2024 yılında da 17,5 TL olarak sabitlenecek. Karar, Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı ve beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında kullanılacak TL cinsinden euro değerinin sabitlenmesine yönelik geçici bir madde eklendi. Eklenen geçici 11. madde ile, 2024 yılı için yeni bir euro değerlemesi yapılmayacağı ve mevcut oranın uygulanmaya devam edeceği belirtildi. Geçici 10. madde kapsamında, 2023 yılı Aralık ayında 1 Euro’nun değeri yüzde 25 artışla 17,5483 TL olarak belirlenmişti.

Bu karar, ilaç fiyatlandırmasında önemli bir sabitlik sağlayarak, Türkiye’nin yurtdışından ilaç alımında kullanacağı kuru önceden belirliyor ve bu alanda bir istikrar unsuru oluşturuyor. Kararın, ilaç sektörü üzerindeki etkileri ve sağlık hizmetlerine olan yansımaları, sektör temsilcileri ve tüketiciler tarafından yakından takip edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin