ASAL Araştırma’dan “Ekonominin Sorunları” Anketi

featured

ASAL Araştırma’nın anketine göre, Türkiye ekonomisinin en büyük sorunları gıda ve konut fiyatlarındaki artış olarak belirlendi.

18 yaş ve üzeri 2 bin katılımcıyla yürütülen ankette, gıda ve konut fiyatlarındaki artış, Türkiye ekonomisinin en önemli sorunları olarak öne çıktı.

Ankete katılanların %29,1’i gıda ürünleri fiyatlarındaki artışı, %14,3’ü kira ve konut fiyatlarındaki artışı Türkiye ekonomisinin en büyük sorunu olarak belirtti. Bu iki sorun, yoksulluk ve açlık sınırı gibi temel yaşam maliyetlerinin belirlenmesinde önemli ölçütler olarak dikkat çekiyor.

Anket sonuçları, ekonominin diğer önemli sorunlarını da ortaya koydu. Akaryakıt fiyatlarındaki artış %9,5 ile üçüncü sırada yer alırken, işsizlik oranı %8,7 ile dördüncü, doğalgaz, elektrik ve su fiyatlarındaki yükseklik ise %8,4 ile beşinci sırada yer aldı. Enflasyonun yüksekliği, vergi oranlarının yüksekliği, faizlerin yüksekliği gibi ekonomik göstergeler de vatandaşların gündeminde önemli bir yer tuttu.

Anketin 0,95 güven aralığı ve +/-2,5 hata payı ile yapıldığı belirtilirken, bu sonuçlar, Türkiye’nin ekonomik sorunlarının çeşitliliğini ve vatandaşların bu sorunlardan nasıl etkilendiğini gözler önüne serdi. Gıda ve konut fiyatlarındaki artış, temel yaşam maliyetlerini doğrudan etkileyerek, vatandaşların ekonomik refah düzeyi üzerinde baskı oluşturuyor.

Eğitimsizlik, kamuda israf, sosyal eşitsizlik ve cari açık gibi konular da ankette yerini aldı, ancak bu sorunlar, katılımcılar tarafından ekonominin en acil sorunları arasında daha az öncelikli görüldü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin