Sahte Peygamber Soruşturması ile 251 Çocuk Kurtarıldı

featured

Zimbabve’de kendini peygamber ilan eden 56 yaşındaki Ishmael Chokurongerwa ve yedi takipçisi, çocuk istismarı suçlamasıyla tutuklandı. Chokurongerwa’nın sahip olduğu özel mülküne düzenlenen polis baskınında 251 çocuk kurtarılırken, bu çocukların çoğunun doğum belgesinin olmadığı ortaya çıktı. Çocukların kötüye kullanıldığı ve ucuz işgücü olarak çalıştırıldığı iddia ediliyor.

İsimsiz Mezarlar ve Suçlamalar

Operasyon sırasında, çocuklara ait olduğu düşünülen isimsiz mezarlar da bulundu. BBC Türkçe’nin haberine göre, Chokurongerwa ve takipçilerine çocuk hakları ihlallerinin yanı sıra cenaze yasalarını da ihlal ettikleri suçlaması yöneltildi. Yetkililer, kurtarılan çocukların resmi bir eğitim almadıklarını ve tarikat liderinin çıkarları için çalıştırıldıklarını ifade etti.

Bölgeyi ziyaret eden gazetecilere konuşan bir tarikat lideri, “Tanrı’nın çocukların okula gitmesini yasakladığını” söyledi. Chokurongerwa’nın daha önce de polislere saldırı suçlamasıyla 2015 yılında tutuklandığı biliniyor.

Chokurongerwa’nın üyesi olduğu Apostolik Kiliseler, çocuk evlilikleri gibi yasaya aykırı uygulamaları savunmasıyla biliniyor. Birleşmiş Milletler’in raporlarına göre, Zimbabve’de bu kiliselere üye yaklaşık 2 milyon kişi var ki bu da ülke nüfusunun %6’sına denk geliyor. Bu kiliseler modern tıbbı reddediyor ve ibadetlerini açık havada gerçekleştiriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin