Pentagon: “İran’ın İsrail’e Yönelik Saldırıları Öncesinde ABD’ye Uyarı Yapılmadı”

featured

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), İran’ın İsrail’e yönelik gerçekleştirdiği saldırılar öncesinde, müttefikleri aracılığıyla herhangi bir uyarıda bulunmadığını açıkladı.

Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder’ın açıklamalarına göre, İran 13 Nisan’da İsrail’e yönelik geniş çaplı bir saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırıda İran, Irak, Suriye ve Yemen’den fırlatılan 110 orta menzilli balistik füze, 30 kara seyir füzesi ve 150’den fazla insansız hava aracını (İHA) kullanmıştı. Ryder, bu saldırılardan 81 İHA’nın ve en az 6 balistik füzenin ABD tarafından düşürüldüğünü bildirdi.

ABD’nin Savunma Stratejisi

ABD’nin bölgedeki artan gerilimi istemediğini belirten Ryder, ancak İsrail’i ve ABD personelini savunmak için gerekli önlemleri almaya devam edeceklerini vurguladı. İsrail’e yönelik hava tehdidinin yüzde 99’unun ortadan kaldırıldığını iddia eden Ryder, İran’ın misillemesinde kullanılan füze ve İHA’ların yarısının başarısız olduğunu ve hedeflerine ulaşmadığını ifade etti.

İsrail’in Misilleme Hazırlığı

İsrail, İran’ın başlattığı saldırıya karşılık verme kararlılığında. Tel Aviv yönetimi, İran’ın hava saldırısına “açık ve etkili” şekilde karşılık verme kararı aldığını duyurdu. İran’ın saldırılarının ardından bölgesel gerilimlerin daha da artması bekleniyor.

Ne Olmuştu?

İsrail, 1 Nisan’da Şam’daki İran konsolosluk binasına hava saldırısı düzenlemiş ve bu saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2’si general olmak üzere 7 İranlı yetkili hayatını kaybetmişti. İran, bu saldırıyı topraklarına yönelik bir saldırı olarak nitelendirerek misilleme yapacağını açıklamıştı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin