NATO-Ukrayna Konseyi Brüksel’de Toplandı

featured

NATO-Ukrayna Konseyi, Brüksel’deki NATO merkezinde dışişleri bakanları düzeyinde bir araya geldi. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının üçüncü yılına girilmesi fonunda, toplantının odak noktası Ukrayna’ya olan desteğin artırılması oldu.

Jens Stoltenberg’in Açıklamaları

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, toplantının açılış konuşmasında, Ukrayna’nın bağımsızlığı ve özgürlüğü uğrunda sürdürdüğü mücadeleye vurgu yaptı. Stoltenberg, “Rusya’nın Ukrayna’ya karşı acımasız savaşı üçüncü yılına girdi. Müttefikler, Ukrayna’yı desteklemeye devam ediyor” ifadelerini kullandı ve mevcut zor durumun desteklerin azaltılması değil, artırılması gerektiğini belirtti.

Toplantının Gündemi

Toplantıda, NATO’nun Ukrayna’ya sağladığı desteğin nasıl güçlendirileceği ve Ukrayna’nın acil ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağı ele alındı. Ayrıca, Stoltenberg müttefiklerin, Ukrayna’nın NATO üyeliğine yönelik yolunun sağlamlaştırılması için çalışmaya devam edeceklerini ve bu durumun sadece Ukrayna için değil, aynı zamanda NATO’nun güvenliği için de önemli olduğunu vurguladı.

Katılımcılar ve Türkiye’nin Temsili

Toplantıya, Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ve Türkiye adına Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da dahil olmak üzere NATO üyesi ülkelerin dışişleri bakanları katıldı. Toplantı basına kapalı bir şekilde devam etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin