Nairobi’de İki Uçak Havada Çarpıştı

featured

Kenya’nın başkenti Nairobi’de eğitim ve yolcu uçağının havada çarpışması sonucu 2 kişi öldü, 35 yolcu ve 5 kişilik mürettebat kurtarıldı.

Kenya’nın başkenti Nairobi’de bir hava kazası meydana geldi. Kenya Sivil Havacılık Otoritesi tarafından yapılan açıklamaya göre, bir eğitim uçağı ile yolcu uçağının havada çarpışması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti.

Kaza, Ninety-Nines Flying School’a ait Cessna tipi eğitim uçağı ile Safarilink Aviation Limited’e ait Dash 8 tipi yolcu uçağının başkent Nairobi’de havada çarpışmasıyla gerçekleşti. Kazanın ardından bölgeye acil servis ekipleri sevk edildi.

Safarilink Aviation Limited tarafından yapılan açıklamada, yolcu uçağındaki 39 yolcu ve 5 kişilik mürettebatın kazadan kurtarıldığı bilgisi verildi. Kazanın sebebine dair henüz bir açıklama yapılmamışken, Kenya polisi olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlattı.

Kazanın meydana geldiği Nairobi, Kenya’nın en büyük şehri ve önemli bir havacılık merkezi olarak biliniyor. Olayın ardından hava trafik güvenliğine ilişkin endişeler yeniden gündeme geldi. Yetkililer, kazanın sebeplerini araştırmak üzere çalışmalarını sürdürüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin