Kazakistan’da Sel Nedeniyle 100 Bin Kişi Tahliye Edildi

featured

Kazakistan’da kar erimesi sonucunda meydana gelen taşkınlar nedeniyle yaklaşık 100 bin kişi tahliye edildi.

Kazakistan, yoğun kar yağışlarının ardından yaşanan erimeler sonucu ciddi sel felaketleriyle karşı karşıya kaldı. Ülkenin on eyaletinde etkili olan sel suları, 3 binden fazla evi su altında bıraktı, kara yolları ve köprülerde ciddi hasarlar oluştu. Suların yükselmesiyle birlikte batı ve kuzey kesimlerindeki barajlar da tehlike sınırına ulaştı.

Zarar Bilançosu

Acil Durumlar Bakanlığı, şimdiye kadar sel bölgesinden 99 bin 920 kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiğini açıkladı. Bu kişilerden 6 bin 566’sı geçici barınma merkezlerinde kalırken, 9 bin 15’i evlerine dönebildi. Tahliye işlemleri ve sel ile mücadele çabalarında 34 bin 272 personel, aralarında askerlerin de bulunduğu ekiplerle, gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.

Su altında kalan kırsal bölgelerden 98 bin 106 küçük ve büyükbaş hayvan tahliye edilirken, maalesef 8 binden fazla hayvanın yaşamını yitirdiği belirtildi. Bu durum, bölgenin hayvancılık sektörü için büyük bir kayıp anlamına geliyor.

Acil Durum İlanı

Selden etkilenen bölgelere 1000 ton insani yardım ulaştırıldı. Ülkede, kar sularının erimesiyle meydana gelen bu büyük sel felaketinin ardından 20 farklı kentte acil durum ilan edilmişti. Hükümet ve yerel yönetimler, bu olağanüstü duruma müdahale etmek için tüm kaynaklarını seferber etmiş durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin