İran, İsrail’e Karşı Daha Belirleyici Misillemelerde Bulunacaklarını Açıkladı

featured

İran’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Amir Said İravani, İsrail’e yönelik daha kesin ve belirleyici misillemelerin yapılacağını belirtti.

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinde düzenlenen acil toplantı sonrasında konuşan İran’ın BM Daimi Temsilcisi Amir Said İravani, İsrail’e yönelik sert açıklamalarda bulundu. İsrail’in 1 Nisan’da Şam’daki İran konsolosluğuna düzenlediği hava saldırısı sonrasında tansiyonlar iyice arttı. Saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusundan yedi kişi, aralarında iki generalin de bulunduğu ölümler meydana geldi.

Askeri Karşılık Uyarıları

İravani, Amerikan Sky News televizyonuna yaptığı açıklamada, İsrail’in olası karşılıklarına ilişkin, “Bence bu sadece tehdit, boş söz. Eylem değil,” diyerek sözlerine devam etti. “İkinci misillememizin ne olacağını biliyorlar. Bir sonrakinin daha belirleyici olacağının farkındalar” ifadelerini kullanarak İsrail’e net mesajlar verdi. İravani, İsrail’in askeri olarak karşılık vermemesi gerektiğini de vurguladı.

Son Durum

İran, İsrail’in saldırısına 13 Nisan’da yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle yanıt verdi. Bu saldırıda bazı askeri hedefler vurulurken, İsrail savunma sistemlerinin çoğu saldırıyı önlediğini, ancak güneydeki bir askeri üsse isabet eden füze olduğunu açıklamıştı.

Bu gelişmeler, bölgedeki güvenlik durumunu daha da hassas bir hale getiriyor. İran ve İsrail arasındaki bu gerginlik, uluslararası toplumda da endişeyle takip ediliyor. İravani’nin açıklamaları, iki ülke arasında yaşanan gerilimin daha da tırmanabileceğine işaret ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin