İspanya Hükümetinden Filistin Adımı

featured

İspanya, Başbakan Pedro Sanchez liderliğinde, Filistin devletinin tanınması için resmi adımlar atmayı planlıyor, bu çaba iki devletli çözüm yolunda önemli bir gelişme olarak görülüyor.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, ülkesinin bu yasama döneminde Filistin devletini resmen tanımaya yönelik adımlar atacağını duyurdu. Bask bölgesindeki Bilbao kentinde uluslararası bir barış konferansında konuşan Sanchez, Filistin’in tanınmasının hem ahlaki bir inanç meselesi olduğunu hem de İsrail ile Filistin arasındaki iki devletli çözümün gerçekleşmesi için tek yol olduğunu vurguladı.

Sanchez’in açıklamaları, İspanya’nın Ortadoğu’daki iki devletli çözüme olan inancını ve bu yönde attığı somut adımları gösteriyor. Filistin devletinin tanınmasını, sadece ahlaki bir inançtan kaynaklanan bir eylem olarak değil, aynı zamanda bölgesel barışın sağlanmasında kritik bir adım olarak görüyor.

15 Kasım 2023’te Meclis’ten güvenoyu alan azınlık sol koalisyon hükümetinin önceliklerinden biri olarak belirtilen Filistin devletinin tanınması, Sanchez’in yönetiminde önemli bir politika haline geldi. Sanchez, İspanya’nın bu kararı Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle birlikte almayı hedeflediğini, ancak şimdiye kadar gerekli desteği bulmakta zorlandığını ifade etti. Ocak ayından itibaren yapılan açıklamalarda, İspanya’nın bu süreci dört yıl sürecek olan mevcut yasama dönemi içinde gerçekleştireceğinin altı çizildi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin