Endonezya Sumatra’da Doğal Afet: 21 Can Kaybı

featured

Endonezya’nın büyük adalarından Sumatra’da aşırı yağışlar sel ve toprak kaymalarını tetikledi. Ulusal Afet Yönetim Ajansı’nın son raporlarına göre, felaketin ağır bir bilançosu var: 21 kişinin ölümü ve 6 kişinin hala bulunamaması. Yüz binlerce insan, yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda bırakıldı.

Aşırı Yağışların Felakete Dönüşümü

Sumatra, doğal güzelliklerinin yanı sıra, ne yazık ki doğal afetlere de açık bir bölge. İlkbaharın başlangıcında yaşanan bu son olay, adanın karşı karşıya kaldığı zorlukları bir kez daha gözler önüne serdi. Şiddetli yağışlar, hem insan hayatını tehdit eden sel ve toprak kaymalarına neden oldu hem de büyük maddi hasarlara yol açtı.

Felaketten en ağır bilanço, kaybedilen canlar oldu. Ulusal Afet Yönetim Ajansı, 21 kişinin yaşamını yitirdiğini, 6 kişinin ise hala kayıp olduğunu doğruladı. Yaralananlar ve maddi hasarın yanı sıra, kayıp kişiler için arama çalışmaları devam ediyor.

Evsiz Kalanlar ve Tahliye Edilenler

Sel suları nedeniyle Batı Sumatra’daki on binlerce ev kullanılamaz hale geldi. Resmi açıklamalara göre, 80.000’den fazla insan güvenlik amacıyla tahliye edildi. Elektrik kesintileri ve yolların kullanılamaz hali, zaten zor olan durumu daha da güçleştiren etkenler arasında.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin