İran’ın İHA Saldırıları İsrail Ekonomisine 1,35 Milyar Dolarlık Zarar Verdi

featured

İran’ın İHA saldırıları sonucu İsrail ekonomisi, savunma harcamalarıyla 1,35 milyar dolar zarar gördü.

İsrail medyası, İran tarafından düzenlenen insansız hava aracı (İHA) saldırılarının İsrail ekonomisine maliyetinin 1,35 milyar dolar olduğunu belirtti. Yediot Aharonot gazetesinde yer alan habere göre, Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Müsteşarı Tuğgeneral Ram Aminah, sadece savunma maliyetlerinin bu rakamı bulduğunu, yaralanmalar ve maddi hasarların bu hesaba dahil olmadığını ifade etti. Aminah ayrıca, İsrail’in geliştirdiği anti balistik füze sistemi Arrow’un maliyetinin de dikkate alınması gerektiğini vurguladı.

İsrail ve İran Arasındaki Gerilim Tırmanıyor

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, İran’ın İsrail’e yönelik saldırılarında 200’den fazla İHA ve balistik füze kullanıldığını duyurdu. Bu gelişmeler, İsrail’in 1 Nisan’da Şam’daki İran konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısının ardından yaşanan gerilimin yeni bir boyut kazandığını gösteriyor. İran, İsrail’in bu saldırısını bir tehdit olarak kabul edip misilleme yapacağını açıklamıştı.

İsrail’in savunma için yüksek maliyetler ödediği ve bu durumun ekonomi üzerinde baskı oluşturduğu bir dönemde, iki ülke arasındaki askeri gerilim devam ediyor. İsrail ve İran arasındaki bu sürtüşmenin, bölgesel istikrarsızlığı daha da artırması bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsiniz

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırmayın ve ücretsiz e-posta aboneliğinizi hemen başlatın.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Haber Dönüşüm ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin